By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Το «Imathia Quality» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ημαθία > Βέροια > Το «Imathia Quality» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΗμαθίαΒέροια

Το «Imathia Quality» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Sofia Veiou
Sofia Veiou 31 Αυγούστου 2023
Share
5 Min Read
SHARE

Στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, την 87η ΔΕΘ συμμετέχει φέτος η δράση “Imathia Quality”. Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας μαζί με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τους Δήμους Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για το μεγαλύτερο και καλύτερο event προώθησης της ημαθιώτικης γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, που έγινε ποτέ!

Από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, το Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, μέχρι και ο Λευκός Πύργος, αναμένεται να πλημμυρίσουν με γεύσεις, εικόνες και ακούσματα από την Ερατεινή Ημαθία, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα οι χιλιάδες επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης και όχι μόνο.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει γαστρονομικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας & οινογνωσίας, μουσικές πατινάδες, διαγωνισμούς και πολλά δώρα, ενώ τις δράσεις πλαισιώνουν με την ενεργή υποστήριξή τους η Ένωση Ξενοδόχων, η Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας, ο Βοοτροφικός Σύλλογος, o Τουριστικός Όμιλος Βέροιας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της Ημαθίας.

Αναλυτικά το ενδεικτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ

  • 10:00-22:00 Παρουσίαση του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας.  Διαγωνισμός  επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.
  • 13:30 -17:00 Παρουσίαση τοπικής γαστρονομίας και οίνου με τοπικά εδέσματα από εστιάτορες και food pairing εδεσμάτων και οίνων.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ / Λευκός Πύργος

    • 10:00-12:00 Παρουσίαση και γευσιγνωσία του «Imathia’s Brunch» (Ημαθιώτικο δεκατιανό).
    • 10:00-22:30 Παρουσίαση του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας.  Διαγωνισμός  επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.
    • 11:00-15:00 Κατασκευή προσώπου από το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» (Κονάκι-  Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαΐικης Παράδοσης).
  • 12:00 Εγκαίνια περιπτέρου από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
  • 13:30 -17:30 Παρουσίαση τοπικής γαστρονομίας Ημαθίας και food pairing εδεσμάτων και οίνων.
  • 18:30-20:00 Πατινάδα πολιτιστικών συλλόγων Ημαθίας: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λευκός Πύργος. Κέρασμα ρεβανί και κρασί.
  • 20:30-21:30 Πατινάδα πολιτιστικών συλλόγων Ημαθίας: ΔΕΘ, στο Περίπτερο 16. Κέρασμα εδεσμάτων με μοσχάρι Βεροίας και ξινόμαυρο κρασί Νάουσας.

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ

  • 17:00-22:00 Παρουσίαση του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας.  Διαγωνισμός  επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.
  • 17:00-21:00 Παρουσίαση του «Menu Veria Gastronomy».
  • 17:30-21:30 Βυζαντινό σχέδιο από την «Icon Face Veria».

Από Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 

Κάθε μέρα από τις 17:30-21:30

  • Stage γαστρονομίας και οινογνωσίας στο περίπτερο του “Imathia Quality” με cooking masterclass κάθε ώρα. 
  • Περιήγηση και παρουσίαση στον γαστρονομικό πλούτο “Το καλάθι της Ημαθίας”. 
  • Παρουσίαση του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας.  Διαγωνισμός  επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών θησαυρών της Ημαθίας, θα διοργανωθούν Β2Β και άλλες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Επιμελητηρίων και αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας με παράλληλες θεματικές δράσεις όπως ζωγραφική προσώπου και workshop μικρογλυπτικής με φυσικό μαλλί προβάτου (“felt”). 

Επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού, εστίασης καθώς και παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ανωτέρω δράσεις του «Imathia Quality» όπως μαγειρικές δράσεις/cooking masterclasses, παρουσίαση και προβολή των προϊόντων/υπηρεσιών τους κ.α., θα πρέπει να επικοινωνήσουν: 

  • με το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας στο τηλ. 2331350230 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  στο tourismos@imathia.pkm.gov.gr (κα. Μαρία Ανδρεάδου) 
  • με το Επιμελητήριο Ημαθίας στο τηλ. 2331024734 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  στο tourismos@imathia.pkm.gov.gr (κα. Μαρία Ανδρεάδου) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  στο chamimat@otenet (κα. Όλγα Σαββίδου),

 έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να οριστικοποιηθεί το ανωτέρω πρόγραμμα.

 

You Might Also Like

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

Μισθώθηκε το δημοτικό αναψυκτήριο «Κούκος» στη Νάουσα

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας: Αιτούμαστε την εξαίρεση του κλεισίματος του σχολείου της Άμμου
Next Article Βέροια – Κινητό Μουσικό Περίπτερο: Ρεμπέτικη βραδιά στον Πεζόδρομο Βικέλα με Προφήτη Ηλία
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καρατζίδης

31 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Αναγγελία ζημίας για το αγρόκτημα Βέροιας περιοχή Μέση από χαλάζι της 21/05/2025 σε νεκταρίνια και δαμάσκηνα

28 Μαΐου 2025
ΝάουσαΗμαθία

Ξεκινά στη Νάουσα η 14η Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου των Βαλκανίων (BIWC 2025)

28 Μαΐου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Παντζαρτζίδης

28 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

26 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθίαΠολιτισμός

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Παρουσιάστηκε το θέμα “Οι Κρυπτοχριστιανοί του Πόντου και της Μικράς Ασίας”

19 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?