To μουσικό Project του μουσικοσυνθέτη – στιχουργού και παιδαγωγού Κωνσταντίνου Συμεωνίδη «Μελήδε», επιστρέφει με το 5 Track Digital EP «Δράμα των ψηλών βουνών». Το ομότιτλο τραγούδι είναι αφιερωμένο στην ιδιαίτερη πατρίδα του δημιουργού, την πανέμορφη Δράμα.
Μιλήστε μας για τα νέα σας τραγούδια. Τι περιλαμβάνει αυτή η δουλειά και ποιο είναι το μουσικό ύφος της;
Η νέα μου δουλειά περιλαμβάνει 5 τραγούδια. Το μουσικό ύφος ποικίλει. Δύο τραγούδια είναι σε σοφτ ροκ στυλ, ένα είναι μπαλάντα, ένα είναι παραδοσιακό με έντεχνα στοιχεία και το τελευταίο έντεχνο.
Το τραγούδι «Δράμα των ψηλών βουνών» ήταν ένα παιδικό όνειρο, μια υπόσχεση ή, δημιούργημα από τη νοσταλγία και την αγάπη για τη γενέτειρα;
Ήταν αποτέλεσμα νοσταλγίας και αγάπης για τη γενέτειρα και βγήκε με μεγάλη συγκίνηση. Ζώντας πολλά χρόνια στη Μήλο, ήταν και ένας τρόπος επανασύνδεσης με τον τόπο των παιδικών μου βιωμάτων, που συνήθως είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στην ψυχή μας. Η θέα των τριών βουνών – Φαλακρό, Παγγαίο, Μενοίκιο- που έβλεπα από το σπίτι μου, δεν θα πάψει ποτέ να με συγκινεί.
Τι σημαίνει για σας η μουσική, ποιες οι επιρροές σας και τι αποτελεί πηγή έμπνευσης;
Η μουσική είναι το παιχνίδι της ζωής μου, όπως λέει κάπου ο Διονύσης Σαββόπουλος. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Οι μουσικές μου επιρροές είναι η παραδοσιακή μουσική, την οποία λατρεύω, η βυζαντινή μουσική, το σοφτ ροκ, η λάτιν και το έντεχνο.
Πηγή έμπνευσης αποτελεί κάθε τι που με συγκινεί, όπως η ομορφιά της φύσης και των ανθρώπων, η πορεία της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις, η χαρά και η λύπη, τα ωραία λογοτεχνικά κείμενα, κάποιες ταινίες, η προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.
Αν και πολύ πρόσφατη αυτή η κυκλοφορία, ετοιμάζετε και κάτι άλλο, μουσικά;
Ετοιμάζω διάφορα. Θέλω πολύ να ηχογραφήσω κάποια τραγούδια μου εμπνευσμένα από τα βιβλία του Ισίδωρου Ζουργού, κάποια σε στίχους ανθρώπων που ζουν στη Μήλο, μια διασκευή ενός παραδοσιακού μικρασιάτικου τραγουδιού και να ολοκληρώσω το πρώτο μου οργανικό κομμάτι.
Παρουσιάζετε κάπου live τη δουλειά σας αυτό τον καιρό;
Δυστυχώς όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη των εξόδων των μουσικών εκδηλώσεων. Οι μουσικές σκηνές δεν είναι εύκολο να φιλοξενήσουν καλλιτέχνες που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, γιατί δεν θα έχουν την απαιτούμενη προσέλευση. Θα πρέπει λοιπόν να το κάνω με δικά μου έξοδα και όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα πολύ ακριβό «σπορ».
Επίσης, οι φορείς που διοργανώνουν συναυλίες, όπως οι δήμοι, προτιμούν τα μεγάλα ονόματα και είναι κατανοητό.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια μέριμνα ώστε να μπορούν οι νέοι συνθέτες να παρουσιάζουν ζωντανά τη δουλειά τους. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση!