By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Ο Δήμος Νάουσας πρωτοπορεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή για το Κρασί
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ημαθία > Νάουσα > Ο Δήμος Νάουσας πρωτοπορεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή για το Κρασί
ΝάουσαΗμαθία

Ο Δήμος Νάουσας πρωτοπορεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή για το Κρασί

Η δυναμική παρουσία του δικτύου Itervitis στην Ελλάδα

Sofia Veiou
Sofia Veiou 21 Σεπτεμβρίου 2023
Share
2 Min Read
SHARE

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ένταξη του Μουσείου στην Πολιτιστική Διαδρομή της Ευρώπης για το Κρασί, Itervitis και την πρώτη παρουσίαση του νέου ψηφιακού του προγράμματος “Δρόμοι του Κρασιού” – μια ψηφιακή εφαρμογή ξενάγησης στο μουσείο που συνδέει την ιστορία της αμπέλου και του οίνου με τα αρχαιολογικά του εκθέματα.

Την σπουδαιότητα της πολιτιστικής διαδρομής Itervitis και της συμμετοχής του Mουσείου υπογράμμισε με την ομιλία της η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη. Στην ίδια λογική η Πρόεδρος του δικτύου Itervitis Emmanuela Panke τόνισε τη σημαντικότητα της προαγωγής της κουλτούρας του κρασιού και αποδέχτηκε ότι μια τέτοια πολιτιστική διαδρομή της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς την καθολική συμμετοχή ενός βασικού πυλώνα που είναι η Ελλάδα των οινότοπων και του πολιτισμού. Καλωσόρισε με ενθουσιασμό την ένταξη του Μουσείου και των νέων μελών.

Η κ. Αναστασία Γκαδόλου η Διευθύντρια του Μουσείου μίλησε επίσης με έμπνευση για το όραμα της σύνδεσης της ιστορίας και του πολιτισμού με το κρασί και η κ. Μαριάνθη Αναστασιάδου, Προϊσταμένη Γραφείου της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσίασε το σχέδιο του Υπουργείου για τη στήριξη των δράσεων του δικτύου.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νάουσας υπήρξε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εντάχτηκε στο δίκτυο Itervitis και υποδέχτηκε τα νέα μέλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Οινοτουρισμού του Δήμου μας Θωμαή Μαγγανάρη και η εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Στεργιαννή Αραμπατζή, ενώ ο Σύνδεσμος Αμπελουργών και Οινοποιών υποστήριξε αυτή τη σημαντική εκδήλωση χορηγώντας κρασιά των μελών του.

Την επόμενη μέρα, η Πρόεδρος Emmanuela Panke και η Προϊσταμένη του Υπουργείου Πολιτισμού Μαριάνθη Αναστασιάδου επισκέφτηκαν την πόλη της Νάουσας, συνοδεία της Θωμαής Μαγγανάρη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα περιηγήσεων που περιλάμβανε τόσο οινοποιεία (Δαλαμάρα, κυρ – Γιάννη) όσο και ιστορικά και τουριστικά σημεία της πόλης μας (Μουσείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ, Χώρος Θυσίας, Δημοτικό Πάρκο, Άγιος Νικόλαος, Σχολή Αριστοτέλους).

You Might Also Like

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

Μισθώθηκε το δημοτικό αναψυκτήριο «Κούκος» στη Νάουσα

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Φόροι, πρόστιμα και γραφειοκρατία στις βραχυχρόνιες μισθώσεις!
Next Article Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για το σχέδιο Νόμου για την κατάργηση Κοινοφελών Επιχειρήσεων
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καρατζίδης

31 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Αναγγελία ζημίας για το αγρόκτημα Βέροιας περιοχή Μέση από χαλάζι της 21/05/2025 σε νεκταρίνια και δαμάσκηνα

28 Μαΐου 2025
ΝάουσαΗμαθία

Ξεκινά στη Νάουσα η 14η Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου των Βαλκανίων (BIWC 2025)

28 Μαΐου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Παντζαρτζίδης

28 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

26 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθίαΠολιτισμός

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Παρουσιάστηκε το θέμα “Οι Κρυπτοχριστιανοί του Πόντου και της Μικράς Ασίας”

19 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?