By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι η ώρα για την θωράκιση του Ε.Σ.Υ. & των ανθρώπων του
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ειδήσεις > Πολιτική > Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι η ώρα για την θωράκιση του Ε.Σ.Υ. & των ανθρώπων του
ΠολιτικήΑλεξάνδρειαΒέροιαΕιδήσειςΗμαθίαΝάουσα

Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι η ώρα για την θωράκιση του Ε.Σ.Υ. & των ανθρώπων του

Sofia Veiou
Sofia Veiou 16 Μαΐου 2023
Share
4 Min Read
SHARE

Φρόσω Καρασαρλίδου: Είναι η ώρα για την θωράκιση του Ε.Σ.Υ. & των ανθρώπων του

Η κα Καρασαρλίδου πραγματοποίησε επισκέψεις σε δομές υγείας και πρόνοιας της Ημαθίας. Επισκέφθηκε τον ΟΚΑΝΑ και το ΕΚΑΒ και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων. Ακολούθησε το Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ηλία Πλιόγκα και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων, κ. Ηλία Νοβάκη. 

Μετά το πέρας των συναντήσεων η κα Καρασαρλίδου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια το πολύτιμο αγαθό της Υγείας στη χώρα μας χτυπήθηκε και συρρικνώθηκε. Σήμερα, τουλάχιστον 1 στους 3 πολίτες αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες για τις υγειονομικές του ανάγκες. Την ίδια στιγμή, το ΕΣΥ λειτουργεί με 12.000 υγειονομικούς λιγότερους σε σχέση με 3 χρόνια πριν, 4.000 λιγότερους κατ´ έτος διακυβέρνησης ΝΔ. Τα προβλήματα που αναδεικνύουν συνεχώς οι φορείς των υγειονομικών της Ημαθίας αγνοούνται συστηματικά από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. 

Το ΕΚΑΒ Ημαθίας παραμένει επικίνδυνα υποστελεχωμένο, με συνέπεια τη δυσχέρεια στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και με ξεκάθαρη μεθόδευση εκχώρησης των υπηρεσιών του σε ιδιώτες. Πέραν αυτού, ως κύρια ζητήματα αναδεικνύονται η ένταξη των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αλλά και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού. Σημαντικό ζήτημα για την ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ αποτελεί η δημιουργία οργανογράμματος και η ένταξη σε αυτό όλων των αντικειμένων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του, στην κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης του προσωπικού και των δυνατοτήτων του με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Στο Νοσοκομείο Βέροιας επείγει να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις. Η αποστελέχωση, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αυξάνουν την ένταση εργασίας, με αποτέλεσμα το προσωπικό να επιλέγει την πόρτα της εξόδου και την αναζήτηση αξιοπρεπών συνθηκών.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπονομεύει και εξασθενεί το ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, το πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγεία τους.

Καρασαρλίδου

 

Είναι η ώρα για τη θωράκιση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του.

  • Με γενναία επένδυση στις δημόσιες δομές και ριζική αναδιοργάνωσή τους, με επίκεντρο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των υγειονομικών, αλλά κυρίως των ασθενών.
  • Με βασικό μας μέλημα την αντιστροφή της τάσης παραίτησης και φυγής του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού.
  • Με γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών, επιπλέον κίνητρα για τις άγονες περιοχές, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης των νέων γιατρών.
  • Με θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης προκήρυξης και κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης.
  • Με σχεδιασμό προσλήψεων σε τομείς που διαχρονικά υστερεί το ΕΣΥ,  ώστε να αυξηθεί το εύρος των παροχών και να μειωθεί το κόστος των πολιτών απέναντι στην περίθαλψη και τη φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για το ιατρικό μισθολόγιο (2000 ευρώ καθαρά ο εισαγωγικός μισθός του Επιμελητή Β’), για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων (αύξηση αποδοχών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση συμβασιούχων).
  • Με σχεδιασμό 15.000 μόνιμων προσλήψεων στο ΕΣΥ.

 

Προτείνουμε σαφή εναλλακτική στρατηγική απέναντι στη νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης για διαρκή συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας προς όφελος της έμμεσης ή και άμεσης ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.

Μόνο με σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ που καλύπτει με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο περισσότερες ανάγκες, μπορεί να υπάρξει Δικαιοσύνη στην Υγεία».

 

Φρόσω Καρασαρλίδου

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας

 

Φρόσω Καρασαρλίδου
Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 2015-2021
 Μητροπόλεως 32, Βέροια
 2331071851
 froso.karasarlidou@gmail.com
 froso.karasarlidou
 froso.karasarlidou
 FKarasarlidou

You Might Also Like

Η Βέροια γιόρτασε τη Φιλαναγνωσία – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Σελίδες και Όνειρα Συντροφιά με φόντο τη Βέροια»

Νίκος Κουτσογιάννης: «Θωρακίζουμε τον Δήμο Νάουσας σε θέματα πολιτικής προστασίας»

Αγγλικά εξ αποστάσεως στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος

Μέχρι και σε ξαδέρφια, θείους και προπαπούδες θα κοινοποιεί η Εφορία τα ειδοποιητήρια!

Νέο τσουνάμι ακρίβειας στα τρόφιμα!

TAGGED:Φρόσω Καρασαρλίδου
Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Online σύνδεση της Εφορίας με τις τράπεζες!
Next Article Στέλλα Αραμπατζή: Δίπλα στους ανθρώπους της Νάουσας
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΒέροιαΗμαθία

Δημοτική Αστυνομία Βέροιας: Ενημέρωση προς τους πολίτες για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών

12 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Διευκρίνιση για τη δράση «Περίπατος μυστηρίου» – Τετάρτη 14 Μαΐου 2025

12 Μαΐου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Όλες οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο

12 Μαΐου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Στο Αλτικό – Τρίαθλο αγωνίστηκαν οι νεαροί του ΟΚΑ Βικέλα Βέροιας

11 Μαΐου 2025
φοροδιαφυγή
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Φοροδιαφυγή: Σφίγγει ο κλοιός για τους παραβάτες – Νέα ψηφιακά όπλα

11 Μαΐου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Θηλιά τα ενοίκια για τα νοικοκυριά, αλλά έπεσε ο πληθωρισμός!

9 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?