By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Η «Αγάπη Άδολη» της Άννας Γκασνάκη παρουσιάστηκε στη Βέροια
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ειδήσεις > Πολιτισμός > Η «Αγάπη Άδολη» της Άννας Γκασνάκη παρουσιάστηκε στη Βέροια
ΠολιτισμόςΒέροιαΗμαθία

Η «Αγάπη Άδολη» της Άννας Γκασνάκη παρουσιάστηκε στη Βέροια

Sofia Veiou
Sofia Veiou 25 Οκτωβρίου 2023
Share
3 Min Read
SHARE

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 18:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Αγάπη άδολη» της Άννας Γκασνάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχύτας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου, με μεγάλη επιτυχία.

Ο χώρος του “Εκτός χάρτη”, Παπατζικου Αrt Gallery, Books and coffee γέμισε κόσμο, αγάπη, χαμόγελα.

Η φυσικός-εκπαιδευτικός Καλλιόπη Βουρουτζή καλωσόρισε τον κόσμο και παρουσίασε το βιογραφικό της ποιήτριας. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του ΣΠΕΚ απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό.

Έπειτα, η φιλόλογος – εκπαιδευτικός Δέσποινα Καρυπίδου, παρουσίασε το έργο, κάνοντας λόγο για την αξία της ποίησης, τις εικόνες, τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στο έργο της Γκασνάκη. Αναγνώρισε τη δυσκολία προσέγγισης ενός ποιητικού έργου το οποίο ως λογοτεχνικό είδος στερείται πλοκής και ηρώων και στην ερμηνεία του απαιτεί τη συνδρομή των αναγνωστών-ηρώων. «Η ποιήτρια μιλά και για τον εαυτό της αλλά σ΄αυτά που λέει αναγνωρίζουμε ή ανακαλύπτουμε και κάτι από τα δικά μας επίδικα. Οι λέξεις γίνονται απτά νοήματα, μορφές, αισθήσεις, σχέσεις».

Εν συνεχεία, η Καλλιόπη Βουρουτζή ανέγνωσε κριτική προσέγγιση του φιλολόγου Αλέξη Κόγκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις εμφιλοχωρεί στο έργο διαπλάθοντας μέσω παρελθοντικών ερεθισμάτων το παρόν και το μέλλον.
«Η «Αγάπη άδολη», είναι ολοκληρωτικά φτιαγμένη από την πολύτιμη πρώτη ύλη της αγάπης, την οποία η ποιήτρια κατεργάζεται σε κάθε επίπεδο. Αποτελεί ταυτόχρονα τη ζωογόνο δύναμη που κρύβεται πίσω από κάθε ανθρώπινη ενέργεια, αλλά και το σταθερό μοτίβο που εντοπίζεται σε κάθε έκφανση του Ωραίου».

Έπειτα ο λόγος δόθηκε στην ποιήτρια, η οποία με γλαφυρό τρόπο μίλησε για την ποίηση και διάβασε επιλεγμένα ποιήματα της συλλογής προλογίζοντας εύστοχα το κάθε ένα ξεχωριστά.

Παράλληλα με την έντυπη συλλογή κυκλοφορεί και μία σε μορφή e-book με τίτλο «Νότες αιωνιότητας», διαθέσιμη ελεύθερα προς ανάγνωση στο διαδικτυακό τόπο του ΣΠΕΚ.

Ευχάριστη νότα υπήρξε η ανάγνωση ποιημάτων από την κόρη της συγγραφέως, Ιωάννας Σιφαλέρα, η οποία ζωγράφισε την εικόνα του εξωφύλλου.

Σύμφωνα με την ίδια την ποιήτρια η «Αγάπη Άδολη» μας καλεί «Να αγκαλιάσουμε τις αδυναμίες μας, τις αδυναμίες των ανθρώπων μας, τις αδυναμίες του κόσμου και να αντικρύσουμε τα χρώματα της ζωής πίσω από το μαύρο των ειδήσεων, των άσχημων συμπεριφορών. Να επιμένουμε παιδιάστικα, κατανοώντας το λίγο σε διάρκεια της ύπαρξής μας και σεβόμενοι ταυτόχρονα την αξία της».

Η ποιήτρια κλείνοντας έδωσε το δικό της μήνυμα προτρέποντας το κοινό:
“Να πιστεύετε στην αγάπη.
Είναι όμορφος ο κόσμος μας”.

 

You Might Also Like

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

Μισθώθηκε το δημοτικό αναψυκτήριο «Κούκος» στη Νάουσα

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Χρυσοχοΐδης: Δεν είπα ποτέ ότι θα μετατραπούν σε αορίστου οι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ
Next Article Αγέλη Ημαθία: Αγέλη λύκων έξω από τον Σταυρό!!!
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καρατζίδης

31 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Αναγγελία ζημίας για το αγρόκτημα Βέροιας περιοχή Μέση από χαλάζι της 21/05/2025 σε νεκταρίνια και δαμάσκηνα

28 Μαΐου 2025
ΝάουσαΗμαθία

Ξεκινά στη Νάουσα η 14η Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου των Βαλκανίων (BIWC 2025)

28 Μαΐου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Παντζαρτζίδης

28 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

26 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθίαΠολιτισμός

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Παρουσιάστηκε το θέμα “Οι Κρυπτοχριστιανοί του Πόντου και της Μικράς Ασίας”

19 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?