Βέροια: Μόνο η συμπολίτευση ψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα
Ο κανόνας δεν αλλάζει. Ακόμη κι αν πρόκειται για «πρώην» διοικούντες και συνδιοικούντες, πολιτικά «συγγενείς», είτε εξ αίματος, είτε εξ αγχιστείας.
Το έχουμε ξαναπεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το οποίο θα λαμβάνει τις αποφάσεις για τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας, έχει την ιδιαιτερότητα (και μοναδικότητα) να αποτελείται κατά τα τρία τέταρτα (σε ό,τι αφορά τους επικεφαλής των παρατάξεων), από πρώην συνδιοικούντες είτε εντός της ίδιας παράταξης, είτε κατόπιν «πολιτικού συνοικεσίου»…
Σε κάθε περίπτωση, κάποτε ήταν μαζί, τώρα είναι χώρια…
Μοιραία αυτό που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας 12/2 είναι ένα «έργο» που μάλλον θα το βλέπουμε συχνά. Εκτός αν προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις, από αυτές που συνηθίζει η Βέροια.
Με τη συγκεκριμένη διάρθρωση και διάταξη «δυνάμεων» στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συζήτηση επί του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος δεν είχε καμιά έκπληξη ως προς τη στάση των δημοτικών παρατάξεων. Εκείνο που δεν μπορεί να προβλεφθεί και αποτελεί το «ενδιαφέρον μέρος της διαδικασίας» είναι το πότε θα ανέβουν οι τόνοι και τι είδους «γαλλικά» θα ανταλλάξουν οι λεκτικά ερίζοντες.
Για την ιστορία… Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα συζητήθηκαν ενιαία (άλλωστε υπάρχει σαφής εννοιολογική σύνδεση) με την εισήγηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής να την κάνει ο κ. Βασιλειάδης (αρμόδιος αντιδήμαρχος) και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας, κ. Σαζακλίδης.
Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «ρεαλιστικό» και «αναπτυξιακό».
Ακολούθησε η «επίθεση» από την απέναντι πλευρά της αίθουσας.
Ο κ. Κορωνάς αφού έβαλε πρώτα διαδικαστικό ζήτημα, ενημέρωσε ότι έχει να υποβάλλει 40 (!!!) ερωτήσεις…
Στην πρόοδο της συζήτησης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα γιατί απουσιάζει εντελώς το όραμα, όπως υπογράμμισε.
Για «χαμένη ευκαιρία» και «έλλειψη φαντασίας» μίλησε ο κ. Παλουκίδης.
Η ειδική αγορήτρια, Πετρούλα Παπαδίνα μίλησε για «στάσιμη πόλη και ξεχασμένα χωριά» και ο κύκλος έκλεισε με τον κ. Χατζησάββα που (κατά διαχρονική τακτική του ΚΚΕ) χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως «αντιλαϊκό».
Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να κάνει την αποφώνηση και το τυπικό κλείσιμο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος, αναπτύχθηκαν διάφορες «εστίες λεκτικής έντασης» ο οποίες περιλάμβαναν εγκλίσεις περί «υποκρισίας» και άλλων τινών.
Πάντως για τα θέματα που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη (δύο, αλλά εξαιρετικά σημαντικά) η κάτι περισσότερο από δύο ώρες διαδικασία κρίνεται ως ένας εύλογος χρόνος περάτωσης της διαδικασίας.
Ολόκληρη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: