Βέροια – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: «Ο εχθρός είναι μέσα από τα κάστρα»
Ομιλία στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας πραγματοποίησε στη Βέροια ο επικεφαλής της Συμμαχίας Κομμάτων «Πατριωτικός Συνασπισμός», Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.
Ο κ. Εμφιετζόγλου, τόνισε αρχικά ότι όπως ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή πραγματοποιώντας την πρώτη του ομιλία στη Βέροια έτσι και από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, ανακοίνωσε ότι σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, που δίνει το δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Ο κ. Εμφιετζόγλου στην ομιλία του, αφιέρωσε μεγάλο μέρος στο δημογραφικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης του προγράμματός του για τις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και τα νέα ζευγάρια.
Για τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Εμφιετζόγλου, αναφέρθηκε σε λεχθέντα του κ. Ερντογάν περί συμφωνημένων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και έθεσε το ερώτημα τι περιλαμβάνουν τα όσα φέρεται ότι συμφωνήθηκαν.
Πάντως ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει ζήτημα ενδοτικότητας έναντι των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων της Τουρκίας, και στις όποιες εξελίξεις θα επακολουθήσουν, την ευθύνη δεν θα την έχει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και τα τρία μεγάλα κόμματα της Βουλής.
Μάλιστα ο κ. Εμφιετζόγλου αποκάλυψε ότι σήμερα συνταξίδευε αεροπορικώς με την Ντόρα Μπακογιάννη από την Αθήνα, με την οποία είχε συνομιλία.
Σύμφωνα με όσα είπε, η κ. Μπακογιάννη διατύπωσε την άποψη ότι δεν είναι κακό να προχωρήσουμε σε συμφωνία με την Τουρκία.
Στην αναφορά του στο θέμα της Υγείας, ο κ. Εμφιετζόγλου μίλησε για την δική του προσωπική περιπέτεια υγείας, η οποία όπως είπε, συνέβη το 1968 όταν στον τραυματισμό που υπέστη κοντά στα Γιαννιτσά, ελλείψει ασθενοφόρου, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.
«Αυτά συνέβαιναν το 1968», είπε, «δεν μπορούν να συμβαίνουν το 2023».
Απέδωσε την ερήμωση στον χώρο της Υγείας στην έλλειψη γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού, στο γεγονός ότι οι Έλληνες επιστήμονες βρίσκουν πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουν να φεύγουν σε άλλες χώρες.
Επίσης ο κ. Εμφιετζόγλου, αναφέρθηκε σε απευθείας αναθέσεις έργων, τα οποία όπως είπε, αν είχαν άλλη αντιμετώπιση, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί για το ελληνικό δημόσιο ποσό που φτάνει τα 3 δις.
Ένα ποσό το οποίο εάν διατίθετο στους κοινωνικούς τομείς, θα επιτυγχάνετο ένα άλλο σύστημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Εμφιετζόγλου στο θέμα της Παιδείας, και μάλιστα σε κάποια σημεία άφησε νοητά «αποσιωπητικά» όταν αναφέρθηκε στα πρότυπα που προβάλλονται όπου όπως είπε χαρακτηριστικά θέλουν να παρουσιάσουν την ανωμαλία σαν κάτι φυσιολογικό.
Σε ότι αφορά το πιθανό δίλημμα που θα τεθεί ώστε να εξασθενήσουν οι αντιδράσεις έναντι της διαφαινόμενης σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων συμφωνίας με την Τουρκία, σύνθημα το οποίο θα είναι «συμφωνία ή πόλεμος», ο κ. Εμφιετζόγλου είπε ότι η απάντηση είναι «ούτε συμφωνία ούτε πόλεμος».
Η ενδοτικότητα αποθρασύνει την Τουρκία ενώ μια σθεναρή πατριωτική στάση θα δημιουργήσει το πλαίσιο μιας σθεναρής αντίστασης απέναντι στην οποία η Τουρκία δεν πρόκειται να αντιδράσει.