Ο αγροτικός κλάδος βρίσκεται πια στο επίκεντρο των αλλαγών, αφού αλλάζουν ριζικά πράγματα που τον αφορούν. Δεν αλλάζει μόνο ο τρόπος αποζημίωσης και ενίσχυσης των αγροτών αλλά κυρίως ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από το υπουργείο ΥΠΑΑΤ και τη παρούσα Κυβέρνηση.
Οι αγρότες και γενικότερα οι άνθρωποι που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα πλέον αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αμέλεια και ανισότητα, καθώς τα 70 ευρώ της ενεργειακής κρίσης που δίκαια πρέπει να δοθούν και στους υπόλοιπους αγρότες που δεν τα έλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο, δίνονται από το εθνικό απόθεμα με αποτέλεσμα τη μείωση των αρχικών πόσων, από 135 και 150 ευρώ/στρέμμα σε 65 και 80 ευρώ / στρέμμα αντίστοιχα, που είχε προαναγγέλλει το ΥΠΑΑΤ στις 20 Ιανουαρίου, σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις.
Η στάση της αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, σχετικά με την αντιμετώπιση των αποζημιώσεων του αγρότη, είναι πιο άνιση από ποτέ. Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι αυτή η στάση βρίσκει απροετοίμαστο τον Έλληνα πολίτη που ζημιώθηκε και η παραγωγή του και το εισόδημά του, που προκύπτει από τον αγροτικό τομέα.
Αυτό, που πρέπει να αντιληφθεί άμεσα η Κυβέρνηση, είναι η αναγκαία και σοβαρή στήριξη των αγροτών, το ζήτημα της αγροτικής πολιτικής είναι συνολικό, ενιαίο και συνδεδεμένο με τη δημιουργία μιας ισχυρής αγροτικής οικονομίας. Δε λύνεται με προχειρότητα αλλά με συνολική μακρόπνοη αγροτική στρατηγική.
Καρασαλίδου Μαρία, Υποψήφια Βουλευτής της Πατριωτικής Ένωσης Ν.Ημαθίας.