By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Lemon: Η sold-out παράσταση για πρώτη φορά στη Βέροια! (29/3/25)
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ημαθία > Βέροια > Lemon: Η sold-out παράσταση για πρώτη φορά στη Βέροια! (29/3/25)
ΑτζένταΒέροιαΗμαθίαΠολιτισμός

Lemon: Η sold-out παράσταση για πρώτη φορά στη Βέροια! (29/3/25)

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών / Σάββατο 29 Μαρτίου 21:00

Sofia Veiou
Sofia Veiou 19 Μαρτίου 2025
Share
8 Min Read
SHARE

Lemon: Η sold-out παράσταση για πρώτη φορά στη Βέροια! (29/3/25)

Το Lemon, η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συνεχίζει το πρωτότυπο πανελλαδικό του ταξίδι για 7η συνεχόμενη χρονιά και έρχεται με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά στην πόλη της Βέροιας το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 21:00.

Η βραβευμένη παράσταση-εμπειρία ενθουσιάζει τους θεατές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο για το επί σκηνής αποτέλεσμα όσο και για τους πρωτότυπους προορισμούς ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, όπου ταξιδεύει από το 2018 κάνοντας προσβάσιμη την τέχνη σε αποκεντρωμένες περιοχές.

Την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900, που ενσαρκώνουν επί σκηνής οι Μελαχρινός Βελέντζας (πιανίστας 1900) και Γιώργος Δρίβας (τρομπετίστας Τιμ Τούνυ) έχουν παρακολουθήσει συνολικά 21.982 θεατές σε 174 παραστάσεις. Για την ομάδα του Lemon, κάθε παράσταση είναι μοναδική και προσθέτει ένα ακόμη λεμόνι στο καφάσι αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής. Το Lemon αγκαλιάζει την ανάγκη του κάθε τόπου για μία πολιτιστική δυνατότητα ενώνοντας τα σημεία του συλλογικού μας χάρτη. 

Σε ιδέα, καλλιτεχνική διεύθυνση και παραγωγή του Μελαχρινού Βελέντζα και με την υποστήριξη των κατοίκων από κάθε σημείο της Ελλάδας, το Lemon συνεχίζει να βρίσκει το σκηνικό του χώρο σε απρόσμενα μέρη όπως εν πλω, σε ναυάγια πλοίων και αγκυροβολημένα καράβια, σε παραλίες και λιμενοβραχίονες καθώς επίσης σε πλατείες χωριών, σ’ ένα κτήμα λεμόνιων, σ’ εγκαταλελειμμένα σημεία όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται μία θεατρική παράσταση. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές.

Ενέργεια που κατακλύζει τη σκηνή, συγκινεί και συναρπάζει σε 70 καταιγιστικά λεπτά 

μιας βαθιά ανθρώπινης ιστορίας που φέρνει στην επιφάνεια το υπαρξιακό ερώτημα:

«Εσείς πού νιώθετε ευτυχισμένοι;»

Υπόθεση του έργου 

Το έργο εξελίσσεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα πάνω στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, το οποίο πραγματοποιεί το υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στην Αμερική. Ένα νεογέννητο μωρό εγκαταλείπεται από τους μετανάστες γονείς του μέσα σε μια κούτα από λεμόνια πάνω στο πιάνο με την ουρά, στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης. Ο ναύτης που το βρίσκει του δίνει το δικό του όνομα: Ντάννυ Μπούντμαν και μαζί το παρατσούκλι Τι Ντι Λέμον (από την κούτα των λεμονιών) προσθέτοντας και το 1900 (από τη χρονιά που το βρήκε). Ο μικρός 1900 θα γίνει ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού και θα έχει για μοναδικό του φίλο τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ, που τον παροτρύνει να κατέβει στη στεριά και να γνωρίσει μία άλλη ζωή.

«Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;»

Είπαν για το Lemon

Το Lemon στο χωριό των 25 μόνιμων κατοίκων και του μοναδικού παιδιού:

Έγραψαν για το Lemon

«…η ενέργειά τους πλημμυρίζει τη σκηνή…

  μια ευρηματική παράσταση για δύο ηθοποιούς…»

Αθηνόραμα | Τώνια Καράογλου

 «Όσοι την είδαν, γράψαν τα καλύτερα.

  Και ίσως, για πρώτη φορά στη ζωή μου,

  θα συμφωνήσω με όλους τους συναδέλφους!»

Η Εφημερίδα των Συντακτών | Νόρα Ράλλη

 «Τα δίνουν πραγματικά όλα επί σκηνής!»

Euronews | Γιώργος Μητρόπουλος

 «…ένα 2 men show!»

Athens Voice | Τσιτσόπουλος

Yποστηρίξτε το ταξίδι του Lemon!

Μετά το τέλος της παράστασης, η βραδιά θα συνεχιστεί στο όμορφο φουαγιέ του θεάτρου. Ανάμεσα στα πιάνα και τις πρωτότυπες Lemon Cartes Postales (σε δημιουργία της εικαστικού Ιουλίας Σελαλμαζίδη και εμπνευμένες από τους χαρακτήρες του έργου), οι δύο ηθοποιοί θα συζητήσουν με τους θεατές για το έργο, ενώ θα μοιραστούν και ιστορίες από τα ταξίδια του Lemon μέχρι σήμερα. 

Αγοράζοντας μία ή και περισσότερες Lemon Cartes-Postales προσθέτετε κι εσείς το δικό σας λεμονάκι στο καφάσι αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής, που στόχο έχει να ταξιδέψει σε ακόμη περισσότερες περιοχές της Ελλάδας για να προσφέρει μία πολιτιστική δυνατότητα.

*οι Lemon Cartes Postales είναι διαθέσιμες και κατά την αγορά του ηλεκτρονικού σας εισιτηρίου μέσω της more.com.

 

Ακολουθήστε το ταξίδι του Lemon!

Facebook Page | Instagram | Official Site | YouTube

#lemon #lemontour #veroia #melachrinosvelentzas

📣 “Φώναξε το Lemon στον τόπο σου!” 🍋

Για πρώτη φορά, μία θεατρική παράσταση δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους από οποιοδήποτε σημείο του χάρτη της Ελλάδας να την προσκαλέσουν στον τόπο τους. 

“Φώναξε το Lemon στον τόπο σου” και γίνε συνδημιουργός της περιοδείας μας και συμπρωταγωνιστής του ταξιδιού μας. 

Στείλτε μας την ιδέα σας για το πού θα μπορούσε να παρουσιαστεί η παράσταση και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας!

“Στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται αυτό που θα δουν”

Πληροφορίες παράστασης

Σάββατο  29 Μαρτίου | 21:00 | Διάρκεια: 70 λεπτά

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών | Βέροια | Μπιζανίου και Π. Μελά | ΤΚ 59131

*η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους

Εισιτήρια 

Κανονικό: 15 ευρώ & Μειωμένο: 12 ευρώ ((φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65, κάτω των 18,

ομαδικό 10 άτομων και άνω, οικογένεια 4 μελών και άνω)

Ηλεκτρονική προπώληση: 

https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/tour/lemon-2025/

Φυσική προπώληση

Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο | Τηλ: 2331024612 

Ελευθερίου Βενιζέλου 38, Βέροια, ΤΚ 59132 

Χώρος Τεχνών | Τηλ: 2331078100 

Μπιζανίου & Παύλου Μελά, Βέροια, ΤΚ 59131

Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 14:00 & 17:30 – 19:30 | Σάββατο 08:00 – 14:00

Ομαδικά Εισιτήρια & Πληροφορίες

Τηλ: 6977 77 38 75

Mail: melachrinos.velentzas@gmail.com

Συντελεστές

Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Σκηνική Προσαρμογή: Μελαχρινός Βελέντζας

Συγγραφέας: Αlessandro Baricco

Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη

Κατασκευή πιάνο: Θωμάς Μαριάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Ήχος – Φώτα: Λευτέρης Δούρος

Art Work – Εικαστική Επιμέλεια: Ιουλία Σελαλμαζίδη

Φωτογραφία – Βίντεο Περιοδείας: Βάσω Χλέτση

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Locus

Παραγωγή: Μελαχρινός Βελέντζας

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) & Γιώργος Δρίβας | (Τιμ Τούνυ)

Πρόγραμμα Περιοδείας 2025

Το Ναυάγιο του Γυθείου, η μαγευτική απομακρυσμένη παραλία της Λιμνοπούλας στην περιοχή της Ναυπακτίας, το Ανοικτό Θέατρο Καμένης Χώρας στην περιοχή του ηφαιστείου στα Μέθανα, ο Βώλακας της Τήνου, το νησί του Παπαδιαμάντη, η Ζάκυνθος, η λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη και η λίμνη Στεφανιάδα του νομού Καρδίτασας είναι μόνο μερικοί μόνο από τους φετινούς προορισμούς του Lemon.

Με την πανελλαδική καμπάνια “Φώναξε το Lemon στον τόπο σου” να βρίσκεται σε εξέλιξη, το Lemon ετοιμάζει τις αποσκευές του για ακόμη περισσότερα πρωτότυπα ταξίδια μεγαλώνοντας τα όρια του λεμονοχάρτη. Νέοι προορισμοί ανακοινώνονται διαρκώς!

You Might Also Like

Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Λέξις» – H ασφαλέστερη επιλογή για την εκμάθηση ξένης γλώσσας

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Ποιοι επαγγελματίες χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για ποιους παρατείνεται
Next Article Φορολογικό σαφάρι κατά πάντων από την Εφορία!
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΝάουσαΗμαθία

Μισθώθηκε το δημοτικό αναψυκτήριο «Κούκος» στη Νάουσα

2 Ιουνίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

2 Ιουνίου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καρατζίδης

31 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Αναγγελία ζημίας για το αγρόκτημα Βέροιας περιοχή Μέση από χαλάζι της 21/05/2025 σε νεκταρίνια και δαμάσκηνα

28 Μαΐου 2025
ΝάουσαΗμαθία

Ξεκινά στη Νάουσα η 14η Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου των Βαλκανίων (BIWC 2025)

28 Μαΐου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Παντζαρτζίδης

28 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?