Νίκος Κουτσογιάννης: Τα πραγματικά γεγονότα για το Άλσος Αγίου Νικολάου.
Είναι συνήθεια για τη Δημοτική Αρχή να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Μην έχοντας τίποτα δικό της ουσιώδες να επιδείξει, κατηγορεί, μονίμως, τον Κοινό Τόπο. Όταν όμως κάνουν συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουν μια «τεράστια» νίκη και ασχολούνται πάλι με εμάς το θέαμα γίνεται θλιβερό. Όπως και η διοίκηση τους.
Προκειμένου να στηριχθεί η τεράστια «επιτυχία» αυτή, αυτοβούλως – είμαστε βέβαιοι γι αυτό- εγγράφηκε στο facebook δημοτική υπάλληλος της Πολεοδομίας για να μας διαφωτίσει με δημοσίευση περί των αληθινών γεγονότων.
Αποτελεί κοινή λογική ότι οι υπηρεσίες ενημερώνουν την διοίκηση σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες που πρέπει να γίνουν και εμπίπτουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, για τα οποία πληρώνονται, και όχι η Διοίκηση αυτούς. Αυτό για τους νοήμονες.
Εντύπωση βέβαια μας κάνει που η καταρτισμένη στο αντικείμενο υπάλληλος επαναλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες ανακρίβειες που ειπώθηκαν και στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου, του προέδρου του Δ.Σ και του πρώην μέλους του Κοινού Τοπού (ο οποίος θεώρησε πρέπον να συμμετάσχει στο πάνελ κατηγορίας της παράταξης που τον τίμησε με έμμισθη θέση για 5 έτη).
1η ανακρίβεια: Η ανάρτηση του δασικού χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας δεν έγινε το 2017. Έγινε τον Μάρτιο του έτους 2018.
2η ανακρίβεια:Η προθεσμία των ενστάσεων δεν είχε εκπνεύσει καθώς ακολούθησε δεύτερη φάση ανάρτησης με νέα προθεσμία ενστάσεων.
3η ανακρίβεια: Η διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων, αντιθέτως υπήρχε νέα προθεσμία μετά τη δεύτερη ανάρτηση που έγινε τον Φεβρουάριο του έτους 2021.
4η ανακρίβεια: Η ανάρτηση των δασικών χαρτών δεν έχει κανένα αντίκτυπο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του Άλσους του Αγίου Νικολάου.
5η ανακρίβεια: Το ξενοδοχείο δεν μπορούσε να κατεδαφιστεί λόγω έλλειψης συντελεστή δόμησης.
Η αλήθεια:
Την περίοδο 2018-2019 η διοίκηση μας ολοκλήρωσε την εκκαθάριση της Ε.Τ.Α Α.Ε και με προσωπικές ενέργειες του Κου Κουτσογιάννη και τη συμβολή της Κας Καρασαρλίδου, πέτυχε νομοθετική τροπολογία με αποτέλεσμα να αποτραπεί πλειστηριασμός του ακινήτου, να σωθούν 25 οικογένειες εργαζομένων οικονομικά και το ξενοδοχείο και τα 20 στρέμματα του Άλσους Αγίου Νικολάου να παραμένουν ιδιοκτησία του Δήμου Νάουσας. Χωρίς να είναι περιφραγμένα. Χωρίς εισιτήριο εισόδου.
Το τίμημα για όλα αυτά και για το διάστημα 2016-2019 ήταν κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί του δημάρχου και της οικογένειας του, συνεχή δικαστήρια και ποινικές καταδίκες του για οφειλές δεδουλευμένων, ΕΦΚΑ και ΔΟΥ.
Τότε έγινε μια επιλογή με τεράστιο προσωπικό και οικονομικό κόστος του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη που οδήγησε στην πραγματική σωτηρία του Άλσους του Αγίου Νικολάου και του ξενοδοχείου. Χωρίς συνέντευξη τύπου.
Aν διαβάσει κάποιος με προσοχή την απόφαση της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων θα δει ότι μαζί με την αντίρρηση του Δήμου Νάουσας, συνεξετάστηκαν και άλλες αντιρρήσεις του 2018. Επομένως σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα έβγαινε τώρα.
Γι αυτό έπρεπε να γίνει συνέντευξη τύπου; Το ακατόρθωτο ήταν η υποβολή των αντιρρήσεων στη δεύτερη φάση της ανάρτησης και όχι στην πρώτη;
Κύριοι, εδώ και τέσσερα χρόνια το ξενοδοχείο ρημάζει (μάλλον για να μειωθεί η αξία του και να διευκολυνθεί το ξεπούλημα), ενώ το άλσος του Αγίου Νικολάου έχει αφεθεί στην τύχη του, με διαλυμένες υποδομές και τον φυτικό πλούτο να κινδυνεύει από ασθένειες και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα.
Τέσσερα χρόνια διοίκηση και αυτό που έχετε να παρουσιάσετε είναι μια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου με μηνιαίο μίσθωμα μικρότερο από αυτό που πληρώνουν μαγαζιά της Νάουσας, μια υπόσχεση για μια σχολή αστυφυλάκων με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα και μια ακόμα πιο περιορισμένη αναπτυξιακή επίπτωση στη Νάουσα και η υπόσχεση για μια μίσθωση του Βερμίου σε έναν ιδιώτη με όρους που όλοι φανταζόμαστε.
Ας αναρωτηθούμε όλοι πλέον τι χρειάζεται αυτός ο τόπος για να σταματήσει ο κατήφορος που τον οδηγεί η διοίκηση Καρανικόλα.
Ανούσιες συνεντεύξεις τύπου και ατέρμονες φωτογραφίσεις ή πολλή δουλειά;