By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Καμπανάκι για την απασχόληση από την ΕΡΓΑΝΗ
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ειδήσεις > Οικονομία > Καμπανάκι για την απασχόληση από την ΕΡΓΑΝΗ
ΟικονομίαΕιδήσεις

Καμπανάκι για την απασχόληση από την ΕΡΓΑΝΗ

Sofia Veiou
Sofia Veiou 31 Οκτωβρίου 2024
Share
3 Min Read
SHARE

Καμπανάκι για την απασχόληση από την ΕΡΓΑΝΗ

Καμπανάκι για την απασχόληση αποτελούν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, που δείχνουν μείωση του ισοζυγίου προσλήψεων –απολύσεων αλλά και αύξηση των μερικώς απασχολούμενων εργαζόμενων.

Ειδικότερα, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2024 καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 3.596 θέσεις εργασίας.

Όμως, τον Σεπτέμβριο του 2023, το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 31.314 θέσεις, που σημαίνει ότι τον φετινό Σεπτέμβριο το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων είναι μειωμένο κατά 27.718 θέσεις.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στον Σεπτέμβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 346.700, ενώ οι αποχωρήσεις σε 343.104. Από τις 343.104 συνολικά αποχωρήσεις, οι 132.962 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 210.142 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Σεπτέμβριος 2024 και Σεπτέμβριος 2023, προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 27.718 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο 2024 (θετικό ισοζύγιο 3.596 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (31.314) τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συνολικά την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.574.577 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.271.833, εκ των οποίων οι 1.374.777 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 897.056 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εννεαμήνου του έτους 2024 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 302.744 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι λιγότερες κατά 9.368 θέσεις, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2023 που το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 312.112 θέσεις.

Προκύπτει επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων προσλήψεων του Σεπτεμβρίου, αφορούσαν σε μορφές εργασίας μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, από τις 346.700 νέες προσλήψεις, οι 164.977 ή το 47,6% ήταν πλήρους απασχόλησης, ενώ 152.991 ήταν μερικής απασχόλησης και 28.732 ήταν εκ περιτροπής.

Το άθροισμα των προσλήψεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης ήταν 181.723 ή στο 52,4% του συνόλου των νέων προσλήψεων.

Συνολικά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, οι αναγγελίες νέων προσλήψεων ανήλθαν σε 2.574.577 ατόμων, εκ των οποίων οι 1.370.555 (ή το 53,2%) ήταν πλήρους απασχόλησης, οι 966.800 ήταν μερικής απασχόλησης και οι 237.222 ήταν εκ περιτροπής απασχόλησης. Δηλαδή το 46,8% αφορούσε προσλήψεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

 

 

sofokleousin.gr

 

You Might Also Like

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Κάτω από 1.000 ευρώ έχουν στην τράπεζα 7 στους 10 Έλληνες!

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η απόδοση ΑΦΜ σε ανηλίκους άνω των 12 ετών, χωρίς ταυτότητα

Σχέδιο επιτάχυνσης πλειστηριασμών: Τι αλλάζει στις ανακοπές

Καλοκαιρινό ηλεκτροσόκ! +60% η τιμή του ρεύματος

TAGGED:Must Read
Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Τέσσερα τροχαία στην Ημαθία με οκτώ συνολικά τραυματίες
Next Article ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος: Έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα Τουρισμού με επίδομα 1250€
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΕλλάδαΕιδήσειςΟικονομία

Άπιαστο όνειρο οι καλοκαιρινές διακοπές για έναν στους 2

18 Ιουνίου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

16 Ιουνίου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Τι αλλάζει στα στεγαστικά δάνεια με τον θεσμό της διαμεσολάβησης

13 Ιουνίου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Κυνήγι για παλιά χρέη στην Εφορία- Πότε και πώς “παγώνουν”

9 Ιουνίου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

ΔΥΠΑ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες

6 Ιουνίου 2025
ΠολιτισμόςΒέροιαΗμαθία

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

2 Ιουνίου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?