By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: «Azizie, ο Αγαπημένος Τόπος» – Συναυλία ανατολίτικης μουσικής στο αίθριο του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου των Αιγών (21/8/24)
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ατζέντα > «Azizie, ο Αγαπημένος Τόπος» – Συναυλία ανατολίτικης μουσικής στο αίθριο του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου των Αιγών (21/8/24)
Ατζέντα

«Azizie, ο Αγαπημένος Τόπος» – Συναυλία ανατολίτικης μουσικής στο αίθριο του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου των Αιγών (21/8/24)

Sofia Veiou
Sofia Veiou 20 Αυγούστου 2024
Share
2 Min Read
SHARE

«Azizie, ο Αγαπημένος Τόπος» – Συναυλία ανατολίτικης μουσικής στο αίθριο του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου των Αιγών (21/8/24)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σας προσκαλεί στη συναυλία κοσμικής και λατρευτικής ανατολίτικης μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο αίθριο του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου των Αιγών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Μαζί μας θα είναι ο κλαρινετίστας και πολυ-οργανίστας Πάνος Σκουτέρης με τον δεξιοτέχνη του ιρανικού ταρ Arash Badie, που θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον δίσκο τους «Αzizie», ο οποίος περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντινοπολίτη συνθέτη του 19ου-20ου αιώνα Αντώνη Κυριαζή, ένα κεφάλαιο στη λαϊκή μουσική της Ελλάδας, μια παρουσίαση του ιρανικού dastgah Shur και ένα αφιέρωμα στον ουτίστα και συνθέτη Munir Bashir.

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του.

 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Ο Αrash Badie είναι Ιρανός οργανοπαίκτης και συνθέτης, που ζει αυτή τη στιγμή στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2010 ως παίκτης του ταρ και συνθέτης, ενώ σπούδαζε πάνω στα περσικά όργανα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Καλών Τεχνών στην Τεχεράνη. Το μουσικό ταξίδι του Αράς συνεχίζεται σήμερα με τη φοίτησή του στο Codarts University for the Arts, με εστίαση στη σύνθεση και παρουσίαση makam, αλλά και πρωτότυπης μουσικής.

O Πάνος Σκουτέρης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια οικογένεια στενά συνδεδεμένη με τις  φωνητικές παραδόσεις της Πελοποννήσου. Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο σε ηλικία δώδεκα ετών, μαθαίνοντας το όργανο στο πλευρό του Πετρολούκα Χαλκιά και του Νίκου Φιλιππίδη, μεταξύ άλλων. Στα δεκαπέντε του ξεκίνησε να παίζει κυκλαδίτικη τσαμπούνα και θρακιώτικη γκάιντα, ενώ τα τελευταία χρόνια κατοικεί και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Ολλανδία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, “Azizie”, ως ντουέτο με τον Arash Badie.

You Might Also Like

Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας: Το 27ο Rally Sprint Φίλιππος το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαΐου

Το πρόγραμμα της 203ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Νάουσα: Ο “21ος Δρόμος Θυσίας” την Κυριακή 4 Μαΐου

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Πρώτη επίσημη παρουσίαση της ιστοσελίδας «Lingua Pontica – Digital Terra» (12/4/25)

Lemon στη Βέροια: Με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προπώληση!

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Παραδοσιακή εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Καλλίπετρας (2/9/24)
Next Article Δήμαρχος Κασσάνδρας: Φταίει η «γραφειοκρατία» και η «δυσκίνητη διοικητική διαδικασία»!!!!!!
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΑτζένταΒέροιαΗμαθία

Βέροια: Όχι άλλα Τέμπη – Εκδήλωση-συζήτηση με γονείς, μέλη του Συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών (27/3/25)

23 Μαρτίου 2025
ΑτζένταΒέροιαΗμαθίαΠολιτισμός

Lemon: Η sold-out παράσταση για πρώτη φορά στη Βέροια! (29/3/25)

19 Μαρτίου 2025
ΑτζένταΒέροιαΗμαθία

Subrow Fight Events στη Βέροια (16/3/25)

11 Μαρτίου 2025
ΑτζένταΒέροιαΗμαθία

Βέροια: Εκδήλωση με θέμα «Εργασιακή εξουθένωση – burn out των διασωστών του ΕΚΑΒ και όλων των επαγγελματιών υγείας» (14/3/25)

2 Μαρτίου 2025
ΑτζένταΒέροιαΗμαθία

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (24/2/25)

22 Φεβρουαρίου 2025
ΑτζένταΒέροιαΗμαθία

Ο “Έρασμος” τιμά τη γυναίκα σε ήχο… “fortissimo”! (9/3/25)

19 Φεβρουαρίου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?