By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ειδήσεις > Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ειδήσεις

Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Sofia Veiou
Sofia Veiou 16 Φεβρουαρίου 2024
Share
3 Min Read
SHARE

Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές. Πέθανε στα 47 του σε συνθήκες εξορίας.

 

Οι σωφρονιστικές αρχές της περιφέρειας του Γιάμαλο-Νένετς ανακοίνωσαν τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σε ηλικία 47 ετών.

Ήταν το σημείο όπου ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης εξέτιε την ποινή του.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Αυτόνομης Περιφέρειας στη Γιαμαλία είπε ότι “Την 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι πέθανε σε ποινική αποικία“.

Σημείωσε μάλιστα πως “αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από βόλτα την Παρασκευή και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του”.

#breaking — I cannot believe it. Russian opposition leader Alexey Navalny is reported dead by prison authorities.

Heartbroken for his family and team. They have not confirmed the news yet. pic.twitter.com/bbf10qLL0d— Polina Ivanova (@polinaivanovva) February 16, 2024

Και κατέληξε: “Τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των ρωσικών σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Ποιος ήταν ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι ήταν πρώην δικηγόρος που έγινε γνωστός πριν από 10 και πλέον χρόνια σατιρίζοντας την ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και διατυπώνοντας κατηγορίες για εκτεταμένη διαφθορά.

Αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στον ακτιβισμό, με στόχο να καταπολεμήσει τη διαφρθορά. Ήταν ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενώ είχε κερδίσει εξέχουσα θέση για εκστρατείες και διαμαρτυρίες κατά της ρωσικής κυβέρνησης και του Πούτιν.

Επέκρινε την εξουσία του Ρώσου προέδρου και διεξήγαγε έρευνες για υποτιθέμενη διαφθορά υψηλού επιπέδου.

Δηλητηριάστηκε το 2020, φυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2021, παραμένοντας σε καθεστώς κράτησης μέχρι τον θάνατό του, ενώ πολλές φορές οδηγήθηκε αναίτια στην απομόνωση.

Η δίκη του Ναβάλνι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, κεκλεισμένων των θυρών, στη σωφρονιστική αποικία IK-6 στο Μελέχοβο, περίπου 235 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπου ήδη εξέτιε ποινές συνολικής διάρκειας 11-1/2 ετών για απάτη και άλλες κατηγορίες που, όπως είχε πει, επινοήθηκαν για να τον φιμώσουν.

Τον Αύγουστο, κρίθηκε ένοχος για μια σειρά νέων κατηγοριών και καταδικάστηκε σε επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης. Πριν από περίπου έναν μήνα, ο επικριτής του Κρεμλίνου τέθηκε σε απομόνωση επειδή δεν δήλωσε το όνομά του με τον προσήκοντα τρόπο σε φρουρό.

 

www.news247.gr

You Might Also Like

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Κάτω από 1.000 ευρώ έχουν στην τράπεζα 7 στους 10 Έλληνες!

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η απόδοση ΑΦΜ σε ανηλίκους άνω των 12 ετών, χωρίς ταυτότητα

Σχέδιο επιτάχυνσης πλειστηριασμών: Τι αλλάζει στις ανακοπές

Καλοκαιρινό ηλεκτροσόκ! +60% η τιμή του ρεύματος

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Δήμος Αλεξάνδρειας: Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας θα προκηρύξει επαναληπτικές εκλογές – Το Στε θα κρίνει εάν θα πραγματοποιηθούν
Next Article Ημερίδα Ημερίδα με θέμα “Ο χορός στην Πατρίδα” από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας (25/2/24)
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΕλλάδαΕιδήσειςΟικονομία

Άπιαστο όνειρο οι καλοκαιρινές διακοπές για έναν στους 2

18 Ιουνίου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Τι αλλάζει στα στεγαστικά δάνεια με τον θεσμό της διαμεσολάβησης

13 Ιουνίου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

Κυνήγι για παλιά χρέη στην Εφορία- Πότε και πώς “παγώνουν”

9 Ιουνίου 2025
ΟικονομίαΕιδήσειςΕλλάδα

ΔΥΠΑ: Έρχονται δύο νέα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες

6 Ιουνίου 2025
ΠολιτισμόςΒέροιαΗμαθία

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

2 Ιουνίου 2025
ΠολιτικήΗμαθία

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

2 Ιουνίου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?