By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 1-1
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Αθλητικά > Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 1-1
Αθλητικά

Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 1-1

Sofia Veiou
Sofia Veiou 3 Σεπτεμβρίου 2023
Share
5 Min Read
SHARE

Ο καλύτερος Πανσερραϊκός κρατούσε ως τις καθυστερήσεις ένα πολύτιμο τρίποντο με το γκολ του Μούργου, όμως στο 91′ ο Πέδρο με καρφωτή κεφαλιά… έσωσε την παρτίδα για τον Παναιτωλικό των πολλών λαθών και με το 1-1 του χάρισε τον βαθμό!

Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς είχαμε απόψε (2/9) στην Τούμπα, όπου Πανσερραϊκός και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Σε ένα ματς που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Ζοάο Πέδρο στο 90’+1΄.

Τα «λιοντάρια» ξεκίνησαν με τον Χόβαν στο τέρμα, τους Πεταυράκη, Χάγεκ, Μπέργκστρομ, Πηλέα τετράδα στην άμυνα, τους Ουεντραγκάο, Στάικο στον άξονα, τους Μασκανάκη, Μούργο στα άκρα και τον Τομάς πίσω από τον φορ Αλεξιτς.

Τα «καναρίνια» είχαν τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Μαλή στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Τσιγγάρα, Πέρεθ, Μπαλντασάρα στον άξονα και τους Ντίας, Καρέλη προωθημένους.

 

Κυρίαρχος ο Πανσερραϊκός στο πρώτο μισό

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου στον Πανσερραϊκό, αφού με μόνη εξαίρεση το διάστημα 10′-20′ όπου ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του (σε αυτό το διάστημα απείλησε και με τους Ντίας, Μπ. Ντουάρτε αλλά ο Χόβαν αντέδρασε σωστά), στο υπόλοιπο κομμάτι οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό και πατούσαν καλύτερα.

Πίεζαν ψηλά, πήγαιναν ως επί το πλείστων πρώτοι στην μπάλα, «ανάγκαζαν» τους φιλοξενούμενους σε μακρινές μεταβιβάσεις που δεν εγκυμονούσαν κινδύνους για την άμυνά τους και έβγαζαν περισσότερη ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Ο Ουεντραγκάο έδειχνε… παντού στον άξονα, ο Αλεξτιτς έπαιζε στην πλάτη των στόπερ και οι Τομάς, Μούργος δημιουργούσαν πολλά ρήγματα, κάτι που αποτυπώνεται και από τα νούμερα αφού οι τελικές ήταν 8-2 υπέρ τους, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» διατηρούσαν μεν την κατοχή στα επίπεδα του 48% ωστόσο αναλώνονταν ως επί το πλείστων σε παράλληλα παιχνίδι στο δικό τους μισό και 35άρες πάσες ελέω του πρέσινγκ που δέχονταν.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την ανάπαυλα οι τελικές ήταν 9-2 υπέρ τους, ενώ βρήκαν δύο πολύ καλά σουτ με τους Στάικο, Ουεντραγκάο, είχαν μία «καθαρή» ευκαιρία με τον Τομάς που ελίχθηκε όμορφα και πλάσαρε όμως ο Μλάντεν απομάκρυνε πριν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και τελικά άνοιξαν το σκορ μετά από ένα λάθος των «κυανοκίτρινων» σε πλάγιο. Ο Λιάβας θέλησε να βρει τον Μλάντεν, δεν τα κατάφερε, οι γηπεδούχοι όχι μόνο την ανέκτησαν αλλά και οι Αλεξιτς, Τομάς, Μούργος «βρέθηκαν» σωστά και κυρίως γρήγορα σε open play και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Καπίνο.

 

4-3-3 ο Παναιτωλικός που «ανέβασε» την απόδοσή του

Στην ανάπαυλα ο Παναιτωλικός προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού, καθώς βγήκε ο Μλάντεν που ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στον αχίλλειο και μπήκε ο Σενγκέλια, εξέλιξη που έφερε τα «καναρίνια» σε ένα 4-1-4-1. Στα πρώτα 10 λεπτά αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, «κυριάρχησαν», είχαν μία καλή στιγμή με τον Ντίας στο 52′, «βρίσκονταν» και η δράση παίζονταν στο μισό του Πανσερραϊκού.

Αυτό είδε και ο Πάμπλο Γκαρσία που στο 55 προχώρησε σε διπλή αλλαγή με σκοπό να «σφίξει» τις γραμμές του και τα κατάφερε, αφού με την είσοδο των Ντανκερλούι, Χατζηστραβό ισορρόπησε ξανά τον ρυθμό και μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν δις με ισάριθμες κεφαλιές του Αλεξιτς (57′, 59′).

 

Η τεράστια ευκαιρία του Καρέλη, μετά «έσβησε» το ματς αλλά στις καθυστερήσεις «μίλησε» ο Ζοάο Πέδρο

Με αυτά τα δεδομένα συμπληρώσαμε μία ώρα παιχνιδιού και αμέσως μετά (64′) τα «καναρίνια» βρέθηκαν φάτσα με το γκολ. Τότε ο Καρέλης βγήκε σε θέση τετ α τετ ύστερα από λάθος του Μπέργκστρομ όμως έκανε κακό τελείωμα και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 1-1. Από εκείνο το σημείο στην «εξίσωση» του αγώνα μπήκε και ο όρος «διαχείριση». Οι γηπεδούχοι φρόντιζαν και εύλογα με «μετόπισθέν» τους και αναζητούσαν την «κόντρα», ενώ οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» σε 4-2-3-1 και μετά σε 4-4-2, καθώς έπαιζαν «φουλ» επίθεση.

Ομως τα «λιοντάρια» έδειχναν να «σβήνουν» τον ρυθμό, κέρδιζαν κάποια στατικά γύρω από τα καρέ του Καπίνο και έδειχναν να βρίσκονται «αγκαλιά» με τη νίκη. Ωστόσο στο φινάλε… μίλησε ο Ζοάο Πέδρο, καθώς με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από ωραία σέντρα του Τορεχόν στο 90’+1′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Χάγεκ, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος (90’+3′ Θυμιάνης, Μούργος (72′ Τσαγκαλίδης), Μασκανάκης (55′ Χατζηστραβός), Τομάς (55′ Ντάνκερλουϊ), Αλεξιτς (72′ Γούλερι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν (46′ Σενγκέλια), Μαλής, Λιάβας, Πέρες, Τσιγγάρας (76′ Φ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Μπαλντασάρα (82′ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (76′ Χουάνπι), Καρέλης (90′+3′ Βοΐλης).

 

gazzetta.gr

 

You Might Also Like

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

Στο Αλτικό – Τρίαθλο αγωνίστηκαν οι νεαροί του ΟΚΑ Βικέλα Βέροιας

Α’ ΕΠΣ Ημαθίας: Φίλιππος Μελίκης – Βέροια 1960 – Play Off (βίντεο)

Δυο μετάλλια και ατομικές επιδόσεις από τους ρίπτες του ΟΚΑ Βικέλα στο Κύπελλο ρίψεων

Τέσσερις βαδιστές του ΒΙΚΕΛΑ Βέροιας στους Βαλκανικούς Αγώνες Βάδην

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «αποχαιρέτησε» το καλοκαίρι με χορούς και τραγούδια (βίντεο)
Next Article Παράλληλη απασχόληση: Μετράει ο ασφαλιστικός χρόνος, θα δίνεται υψηλότερη σύνταξη
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Δυναμική παρουσία του Βικέλα Βέροιας στο Δρομικό Τρίαθλο στη Σκύδρα

30 Μαρτίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Με δεκάξι πρωτιές και πολλά μετάλλια έφυγαν από τη Νάουσα οι αθλητές του ΟΚΑ Βικέλα Βέροιας

22 Μαρτίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Στο Πανελλήνιο των 20.000 μέτρων βάδην οι βαδιστές του ΟΚΑ Βικέλα Βέροιας

18 Μαρτίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

7 μετάλλια για τις αθλήτριες ρυθμικής του Φιλίππου Βέροιας σε Διεθνή Τουρνουά

9 Μαρτίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Α ΕΠΣ Ημαθίας: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 20ης αγωνιστικής

22 Φεβρουαρίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Α ΕΠΣ Ημαθίας: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 19ης αγωνιστικής (8/2/25)

8 Φεβρουαρίου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?