By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Απαιτούμε να παρθεί πίσω τώρα η τρομοκρατική απόλυση της Χρυσάνθης Μπόλα
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ημαθία > Νάουσα > Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Απαιτούμε να παρθεί πίσω τώρα η τρομοκρατική απόλυση της Χρυσάνθης Μπόλα
ΝάουσαΗμαθία

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Απαιτούμε να παρθεί πίσω τώρα η τρομοκρατική απόλυση της Χρυσάνθης Μπόλα

Sofia Veiou
Sofia Veiou 20 Ιουλίου 2023
Share
3 Min Read
SHARE

Απαιτώντας να παρθεί τώρα πίσω η παράνομη και τρομοκρατική απόλυση της συνδικαλίστριας, Χρυσάνθης Μπόλας, μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και αντιπροέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας  πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 18/7 στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Ηπειρωτική facilities services». 

Συνδικάτα και φορείς της Νάουσας και της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και έκαναν σαφή την απόφαση τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην περάσει οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Την θέση αυτή μετέφεραν και στον διευθύνοντα σύμβουλο, με τον οποίο και συναντήθηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόλυση της  Χρυσάνθης Μπόλα από την συγκεκριμένη εταιρεία έγινε τρεις μέρες πριν τις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, μπροστά στις οποίες πρωτοστάτησε για την δημιουργία αγωνιστικού ψηφοδελτίου.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη συγκεκριμένη εταιρεία «που έχει πλούσια εμπειρία στην τρομοκράτηση εργαζομένων αφού από την πρόσληψή τους αναγκάζει εργαζόμενους να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο προχωράει στην απόλυση χωρίς καμία αιτιολογία όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Σε αγαστή λοιπόν συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου που στην προσπάθεια της, να υλοποιήσει όλο το αντιλαϊκό πρόγραμμα της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλουν να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων υγειονομικών, αποφασίζουν να πετάξουν έξω όποιον εργαζόμενο σηκώνει ανάστημα απέναντι σε αυτό το καθεστώς που θέλουν να επιβάλλουν».

Ήδη το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή μαχητικό συλλαλητήριο  στην πόλη της Νάουσας αλλά και απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο.

Δεκάδες επίσης πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει αυτή την απόλυση και συγκεκριμένα: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης- Ημαθίας – Πέλλας , Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Σωματείο εργαζομένων στη νηματουργία Βαρβαρέσος, Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας, Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας- Πέλλας, Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας κ Βέροιας, Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Νάουσας, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων – Ποτών Ημαθίας- Πέλλας.

Δεν θα τους περάσει.

  • Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου είτε εργολαβικούς, είτε με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας. Διεκδικούμε ελεύθερες συλλογικές διαδικασίες, ελευθερία λόγου και έκφρασης και πολιτικών απόψεων.
  • Παλεύουμε μαζί με τους υγειονομικούς για δημόσια Υγεία δωρεάν με γενναία κρατική ενίσχυση του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ για να μην κινδυνεύει η ζωή μας και να μην κρίνεται ανάλογα με τη τσέπη μας.
  • Απαιτούμε να παρθεί πίσω τώρα η τρομοκρατική απόλυση της συναγωνίστριας μας. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψει πίσω στη δουλειά».

You Might Also Like

Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Λέξις» – H ασφαλέστερη επιλογή για την εκμάθηση ξένης γλώσσας

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Κάλεσμα σε εθελοντική αιμοδοσία (24-28/7/23)
Next Article Π.Ε. Ημαθίας: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΝάουσαΗμαθία

Μισθώθηκε το δημοτικό αναψυκτήριο «Κούκος» στη Νάουσα

2 Ιουνίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

2 Ιουνίου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καρατζίδης

31 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Αναγγελία ζημίας για το αγρόκτημα Βέροιας περιοχή Μέση από χαλάζι της 21/05/2025 σε νεκταρίνια και δαμάσκηνα

28 Μαΐου 2025
ΝάουσαΗμαθία

Ξεκινά στη Νάουσα η 14η Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου των Βαλκανίων (BIWC 2025)

28 Μαΐου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Παντζαρτζίδης

28 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?