By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
VerianetVerianetVerianet
Notification Show More
Font ResizerAa
  • Verianet
  • Ημαθία
    • Βέροια
    • Νάουσα
    • Αλεξάνδρεια
  • Ειδήσεις
    • Διεθνή
    • Ελλάδα
    • Εργασιακά
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Υγεία
    • Ψυχαγωγία
  • Ατζέντα
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Θέματα
Search
Reading: “Επί πτερύγων ανέμων” – Εκδήλωση – “σύναξη φίλων” της “Νίκης” στη Βέροια (βίντεο)
Share
Font ResizerAa
VerianetVerianet
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
Verianet > News > Ημαθία > Βέροια > “Επί πτερύγων ανέμων” – Εκδήλωση – “σύναξη φίλων” της “Νίκης” στη Βέροια (βίντεο)
ΒέροιαΗμαθία

“Επί πτερύγων ανέμων” – Εκδήλωση – “σύναξη φίλων” της “Νίκης” στη Βέροια (βίντεο)

Sofia Veiou
Sofia Veiou 22 Μαρτίου 2023
Share
7 Min Read
SHARE

Εκδήλωση – «σύναξη φίλων» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 22/3 το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη» στην αίθουσα εκδηλώσεων στην Εληά στη Βέροια.

«Από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό!»

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Αθηνά Πετικοπούλου, ο Ζώης Ζαρταλούδης, ο Εμμανουήλ Γκλάβας, η Παναγιώτα Σαλμά, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Θωμάς Δινώρης και ο επικεφαλής της «Νίκης» Δημήτριος Νάτσιος.

 

Πολιτική Διακήρυξη «Νίκης»

Η πατρίδα μας περνά τις χειρότερες συμπληγάδες στη νεότερη ιστορία της. Πληγωμένη, ταπεινωμένη, με ναρκωμένη συνείδηση και χωρίς πυξίδα για το μέλλον της, οδηγείται προς την πνευματική, βιολογική και εδαφική της αυτοκαταστροφή.

Πνευματική αυτοκαταστροφή: ο χλευασμός της πίστης και των αξιών που μάς ενώνουν, η καχυποψία απέναντι στον αυτονόητο πατριωτισμό, ο παραγκωνισμός της νομιμοφροσύνης από την ατιμωρησία, η διαστροφή της παιδείας σε χυδαία κιμαδομηχανή, η παραμόρφωση των πολιτικών θεσμών σε ανήθικο θέατρο σκιών – και το χειρότερο: οι νέοι μας να μεγαλώνουν δίχως όνειρα.

Βιολογική αυτοκαταστροφή: να μισείται ο αυτόχθων Έλληνας και η παραδοσιακή του οικογένεια, να χάνουν την ιερότητά τους το φύλο και η τεκνογονία, η οικονομική ανέχεια να συντρίβει τα παιδιά και να ξενιτεύει τους νέους μας, και τη θέση τους να καταλαμβάνουν όχι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι απρόσκλητοι έποικοι.

Εδαφική αυτοκαταστροφή: η γη μας να μένει χέρσα και να τρεφόμαστε με δάνεια, ο πλούτος της πατρίδας μας να ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής, να αποθρασύνεται ο κάθε πεινασμένος επίδοξος άρπαγας σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο, Ήπειρο και Μακεδονία μας, οι δε «ηγέτες» μας να τρέπονται σε ανεύθυνους πατριδέμπορους των τιμαλφών της ιστορίας μας και του εκτός συνόρων Ελληνικού Γένους – τελικά, ο Έλληνας να γίνεται από άρχοντας του τόπου του, παρείσακτος υπηρέτης με ημερομηνία λήξης.

Μέσα σε όλη τη θλιβερή κατάντια της Πατρίδας μας, μόνοι χαρούμενοι και βολεμένοι είναι οι μεγάλες συμμορίες της κομματοκρατίας. Πίσω από τις επιμέρους κομματικές τους μάσκες, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται ως κύριο υπεύθυνο ένα ενιαίο καρκινογόνο κατοχικό σύστημα, το «κόμμα των πολιτικών κομμάτων», που λειτουργεί με επικεφαλής αδίστακτους εντολοδόχους της παγκοσμιοποίησης, και με άμεσους συνεργούς τους βολεμένους των πελατειακών σχέσεων. Ηθικοί αυτουργοί στην κατρακύλα, πολλοί από εμάς που, με νοοτροπία παραλυμένου θύματος, παρακολουθούμε τις πισώπλατες μαχαιριές στην πατρίδα μας, στην κοινωνία μας, στις γειτονιές μας, αντιδρώντας μόνο ως μονάδες ή ως ανώνυμος ακομμάτιστος λαός. Καταντήσαμε να ζούμε θεατές σε μια αγνώριστη ψευτοελλάδα με την οποία ποτέ δε συμφωνήσαμε.

 

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της ψυχής μας, που ανά τους αιώνες δίνει φιλότιμα τον ιδρώτα της στη σκληρή δουλειά, το αίμα της στα χαρακώματα, τον σεβασμό της στο εικονοστάσι. Η Ελλάδα που τιμά τους προγόνους της και δεν ξεχνά τους αγώνες τους, που προστατεύει τα παιδιά της και δεν τα διώχνει, που είναι μαθημένη να χαρίζει αλλά όχι να χαρίζεται. Είμαστε όλοι εμείς, παιδιά αυτής της Ελλάδας, της Ρωμηοσύνης.

Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά – αλλά μπροστά. Σεβόμαστε τις ρίζες μας και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ριζοσπαστικοί. Αρνούμαστε να συντηρήσουμε τον παλαιό άνθρωπο – τον βολεμένο, τον ασελγή, τον πονηρό- και γι’ αυτό νιώθουμε αληθινά προοδευτικοί και βαθιά επαναστατικοί.

 

Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε:

  • Θέλουμε να ζούμε από τη δική μας γη, με τα δικά μας χέρια και το δικό μας μυαλό, και όχι με κάλπικα και δανεικά.
  • Αγκαλιάζουμε και εξελίσσουμε την σύγχρονη τεχνολογία για να την κάνουμε πιο ανθρώπινη.
  • Σεβόμαστε και αξιώνουμε σεβασμό για όλους, χωρίς να μπερδεύουμε τα κάθε λογής «δικαιώματα» με την ασέβεια και την αναξιοπρέπεια.
  • Μαθαίνουμε στα παιδιά μας πρώτα τη γλώσσα της αρετής, της εντιμότητας και της νομιμοφροσύνης, κι έπειτα άφοβα όλες τις γλώσσες και τις τέχνες του κόσμου.
  • Το κράτος είναι εγγυητής δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του.
  • Δομούμε ωφέλιμες διεθνείς συμμαχίες, όχι ως καταφύγιο από το φόβο, αλλά με την υγεία της αυξημένης ισχύος μας -οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτισμικής.
  • Ούτε ευρωλάγνοι, ούτε ευρωφοβικοί απέναντι στον οικονομικό γίγαντα και πνευματικό νάνο που λέγεται Ευρώπη. Απορρίπτουμε τη λοβοτόμηση των εθνών, την αποικιοκρατικού τύπου «αλληλεγγύη», τον «πολυπολιτισμό» του εξισλαμισμού και της ανηθικότητας. Η ευρωπαϊκή μας προοπτική εδράζεται στα φυσικά και ιστορικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα: Ζωογονούμε την Ευρώπη με πνευματικό πολιτισμό, με διατροφική ποιότητα, με ενεργειακή πληρότητα, όχι με εποίκους και δάνεια.

 

Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, συστρατευόμαστε σε έναν ποιοτικό, σύγχρονο, σοβαρό και ενωτικό πολιτικό οργανισμό, καλοπροαίρετοι άνθρωποι από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, από όλες τις τάξεις και τα επαγγέλματα: εργάτες και επιχειρηματίες, φοιτητές και συνταξιούχοι, καλλιτέχνες και στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και αθλητές, αγρότες και επιστήμονες, εκλεκτοί άνθρωποι της Διασποράς. Ο ενωτικός μας χαρακτήρας ωστόσο, έχει διάκριση: στην προσπάθειά μας δεν γίνονται δεκτοί πρώην βουλευτές και θητεύσαντες πολιτικοί, ανεξαρτήτως χώρου.

 

  • Δεν είμαστε προσωποπαγές κόμμα. Η υγεία της προσπάθειάς μας είναι η ενωμένη ομάδα με κοινό φρόνημα, πάνω από μεμονωμένα πρόσωπα-«σωτήρες».
  • Δεν είμαστε σύλλογος ευχολογίων. Η πολιτική μας σκέψη συνδυάζει διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης (που υπάρχουν πολύ πριν την «αριστερά» και τη «δεξιά») με σύγχρονη τεχνοκρατική προοπτική.
  • Δεν είμαστε καιροσκόποι επαγγελματίες του πολιτικαντισμού, αλλά πολιτικά σκεπτόμενοι επαγγελματίες του μόχθου, που ευχαρίστως θα μέναμε στο σπίτι μας αν η Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας ήταν σε αξιόπιστα, ικανά και ενάρετα χέρια. Αποφεύγουμε να αλλοιωθούμε από τα πάθη της εξουσίας, κρατώντας ξεχωριστά τη λήψη αποφάσεων από τη δημόσια εκπροσώπηση.

 

Το κακό θα θριαμβεύει μόνον όσο το καλό μένει άπραγο. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που συμμερίζεται την αγωνία αλλά και το όραμά μας, να υποστηρίξει την υγιέστερη προσπάθεια να χτίσουμε μία Ελλάδα που θα αξίζει για τα παιδιά μας. Η ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, δεν μπορεί παρά να είναι «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» και με την ευχή της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους.

 

Νίκης












You Might Also Like

Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Λέξις» – H ασφαλέστερη επιλογή για την εκμάθηση ξένης γλώσσας

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ημαθία: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στην Εγνατία στο ύψος Κλειδίου

“5 γενιές, μια αλυσίδα” – 70 Χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Απ. Βεσυρόπουλος: Ανακαινίζονται 8 σχολεία της Ημαθίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

TAGGED:βίντεο
Share This Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead1
Wink0
Previous Article Βέροια – ΕΛΜΕ: «Αν η αξιολόγηση είναι η απάντηση, ποια είναι η ερώτηση;» (βίντεο)
Next Article Ping-Pong: Συμμετοχή του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων
Leave a review

Leave a review Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Please select a rating!

Διαβάστε επίσης

ΝάουσαΗμαθία

Μισθώθηκε το δημοτικό αναψυκτήριο «Κούκος» στη Νάουσα

2 Ιουνίου 2025
ΑθλητικάΒέροιαΗμαθία

Δυο μετάλλια στα Ελευθέρια στο Κιλκίς ο ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας

2 Ιουνίου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καρατζίδης

31 Μαΐου 2025
ΒέροιαΗμαθία

Αναγγελία ζημίας για το αγρόκτημα Βέροιας περιοχή Μέση από χαλάζι της 21/05/2025 σε νεκταρίνια και δαμάσκηνα

28 Μαΐου 2025
ΝάουσαΗμαθία

Ξεκινά στη Νάουσα η 14η Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου των Βαλκανίων (BIWC 2025)

28 Μαΐου 2025
Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Παντζαρτζίδης

28 Μαΐου 2025
Τολμάμε, Γράφουμε, Αποκαλύπτουμε. Ειδήσεις από την Ημαθία (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κατηγορίες

  • Ημαθία
  • Αθλητικά
  • Ειδήσεις
  • Ατζέντα

Χρήσιμα

  • Πολιτική Χρήσης Cookies
  • Όροι χρήσης
  • GDPR

Subscribe

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Follow US
© Verianet. All rights reserved. Designed & Developed by IMBNET
  • Επικοινωνία
Καλώς ορίσατε

Ο λογαριασμός σας!

Lost your password?